Wie mogen we ontmoeten op 17 november bij de Belgische Keizer?

Standaard

Komende maandag hopen we weer veel bekende en onbekende gezichten te zien bij de HB-opstap bijeenkomst in de Belgische Keizer. We hebben inmiddels een prachtige flyer gemaakt om de HB-opstap bijeenkomsten onder de aandacht te brengen van meer mensen. Als je ideeën hebt waar we deze flyers kunnen neerleggen, of je wilt zelf een stapeltje meenemen, laat maar even weten. Alle hulp is welkom!

Drempelvrees?

Regelmatig spreek ik hoogbegaafden die behoefte hebben aan contact met andere gelijkgestemden, maar voor zichzelf de drempel naar HB-opstap nog groot vinden. “Wie ga ik daar dan tegenkomen? Waarschijnlijk allemaal mensen die slimmer zijn dan ik….? Misschien hoor ik er wel helemaal niet bij.” Deze reacties zijn zeer begrijpelijk: zeker als je in je leven regelmatig hebt ervaren dat het lastig is aansluiting te vinden bij anderen omdat je anders denkt.

Ik zal niet zeggen dat je meteen met iedereen bij HB-opstap een uitstekend contact hebt. Ook hoogbegaafden zijn niet allemaal hetzelfde, en hebben hun eigen karakter en interessegebieden. Bij sommigen zul je je meer thuis voelen dan bij anderen. Wat mensen die elkaar bij HB-opstap ontmoeten wel vaak ervaren is het gemak waarmee je met elkaar in gesprek raakt en vaak heel snel begrijpt wat de ander bedoelt. Daardoor heb je soms binnen enkele minuten met een “vreemde” een gesprek met een behoorlijke diepgang. En soms is het gewoon lachen met elkaar: we hoeven  niet steeds serieus te zijn:)
Hoe krijg je die drempel kleiner? Misschien door er eens overheen te springen… Je bent van harte welkom!